Своє слово сказали учні

Як повідомили у Головному управлінні освіти і науки міста Києва, за ініціативою Київської міської ради старшокласників (КМРС) у середу в усіх районах столиці відбулися круглі столи лідерів учнівського самоврядування з питань нинішніх суспільно-політичних подій в державі. Наступного дня голови районних рад старшокласників обговорили підсумки проведених зустрічей з начальником Головного управління освіти і науки Борисом Жебровським.

Круглі столи відбувалися у формі відкритих уроків, із дискусіями і обговореннями питань, які турбують учнівську молодь. До дискусій було запрошено фахівців історії та права, працівників міського і районних управлінь освіти, представників профспілок, голів районних батьківських комітетів.

Старшокласників об’єднало розуміння необхідності не припиняти навчання. Вони закликали всіх школярів поважати волевиявлення і думки інших, а головне – до виконання Закону України «Про освіту», зокрема щодо незалучення учнівської молоді до участі в політичних акціях.

Лідери Солом’янського району підготували звернення Ради старшокласників до учнів загальноосвітніх навчальних закладів, де висловили свою стурбованість соціальною напругою в країні.

Під час дискусій щодо використання котроїсь із популярних нині символік у поєднанні зі шкільною формою лідери одностайно вирішили, що в школі може бути лише державна символіка. Сьогодні як ніколи вона відіграє роль об’єднуючої сили, тому для учнів престижним є пропагування саме державної синьо-жовтої символіки.

Прес-служба Головного управління освіти і науки нагадує, що навчально-виховний процес у столичних загальноосвітніх навчальних закладах не припинявся, всі школи працюють. Адміністрація навчальних закладів ставиться з розумінням до рішення батьків залишити дітей вдома через певні обставини за умови забезпечення нагляду за дітьми та своєчасного повідомлення про це вчителів.

Відвідування учнями шкіл покращилося порівняно з минулим тижнем. Сьогодні вже близько 85 відсотків київських школярів продовжують навчання.