Щедрий борщ і запашний чай

Із перших днів усенародної акції протесту, яка підвела на ноги і змусила йти на столичний майдан Незалежності чи не кожного порядного громадянина України, колектив Відкритого акціонерного товариства «Видавництво «Київська правда» узяв на себе забезпечення її учасників гарячою їжею. Щодня досвідчені кухарі місцевої їдальні Майя Чуйко і Лідія Погрібна (на знімку) готують і розливають по термосах запашний український борщ в розрахунку на 100 чоловік. Печуться також пиріжки з капустою, заварюється чай з лимоном, добираються фітонцидні продукти – цибуля, часник.

– Усе це, – розповіла нашому кореспондентові завідуюча їдальнею Людмила Кожевнікова, – близько 12-ої години відправляється у наметове містечко. Супроводжують термоси з їжею відповідальні працівники ВАТ, які здали зміну і мають вільний час. Звичайно, наша точка на помаранчевому Хрещатику далеко не єдина, але до неї вже звикли. І нам приємно, що таким чином ми долучаємося до важливої всенародної справи. Витрати на приготування і доставку гарячої їжі взяло на себе видавництво, продукти для цього постачає мегамаркет «Фоззі».

...Звичними рухами, часом поправляючи на собі жовтогарячі хустинки, добре знайомі вечірківцям пані Майя і Лідія наповнюють 10-літрові термоси: «Хай і наш український борщ попрацює на перемогу!» – кажуть вони, хоч і з усмішкою, та цілком серйозно.