Медичну допомогу отримає кожний

За повідомленням першого заступника начальника Головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення Києва В.Піщикова, цілодобове чергування бригад швидкої допомоги та цілодобову роботу медичних пунктів забезпечено в «Українському домі», Хрещатик, 2; Жовтневому палаці, Інститутська, 1; КМДА, Хрещатик, 36; Головному управлінні архітектури, Хрещатик, 32; Будинку профспілок України, майдан Незалежності, 2; готелі «Хрещатик», Хрещатик, 1/2; МОЗ України, Грушевського, 7; кінотеатрі «Орбіта», Хрещатик, 29. Також працюють медичні амбулаторії на вул. Заньковецька, 3/1, Трьохсвятительська, 7.

Чергує 15 бригад швидкої допомоги на Хрещатику та прилеглій території. Вони мають необхідний запас медикаментів, перев’язувальних матеріалів.

Із 21 по 28 листопада медичну допомогу одержали майже 500 осіб – учасників мирної акції, з них 164 госпіталізовано.

У лікарнях також створено додатковий запас ліків та резерв ліжко-місць. Хворих забезпечують харчуванням та стаціонарною медичною допомогою незалежно від місця проживання, віку та статі. Людей з майдану Незалежності госпіталізують через гострі респіраторні захворювання, бронхіти та пневмонії.

З метою наближення медичної допомоги безпосередньо до учасників мирної акції ГУОЗ та МЗ організували роботу 11-ти медичних пунктів у місцях постійного проведення масових заходів. У кожному такому пункті цілодобово працюють 1 лікар та 3 медсестри. Щодобово на цих пунктах отримують допомогу 800 осіб.

Щодо управління організацією надання медичної допомоги, можна телефонувати до Головного управління охорони здоров’я м. Києва за тел. 228-46-40.