У Київраді всім гостям щиро раді!

Як уже повідомляла «Вечірка», Київрада гостинно прийняла захисників народної волі. Її двері цілодобово відкрито не лише для киян, котрі прийшли на Майдан підтримати своїх однодумців, а й для тих, хто заради захисту народного вибору здолав сотні й тисячі кілометрів.

...Перед входом до столичної мерії – величезна черга, здебільшого приїжджі. Підтвердження цього – написи на стрічках та прапорах тих, хто заходив у приміщення. Прямуючи за ними, я наче потрапила у новий світ: за дверима – замість звичної суворості та витриманості – приємні посмішки охоронців, які спрямовують гостей у потрібному напрямку. На першому поверсі та у Колонній залі на другому за спеціально встановленим графіком чергують працівники з різних управлінь КМДА. Одні з них частують гостей різноманітними стравами, інші – чаєм та кавою. Чимало працівників, зокрема й охоронці, слідкують за дотриманням чистоти та порядку. Тому я не почула жодної скарги у приміщенні мерії. Усі працюють чітко та злагоджено.

Розміщуються кому де зручно: хто, загорнувшись у теплу ковдру, дрімає на мармурових сходах, хто на стільцях, інші ж – у кафе, їдальні та Колонній залі. Тут можна не лише зігрітися, підзарядити мобілку та поїсти, а й отримати медичну допомогу. Завдяки старанням Головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення, яке очолює Роман Макомела, тут зібралося чимало медиків. Тож за здоров’я мітингувальників можна не турбуватися. У цій своєрідній міні-лікарні я зустріла, окрім фахових лікарів, і студентів 5 курсу медичного університету імені О.Богомольця Олесю Марченко й Наталю Кулініч, які допомагають своїм наставникам. Серед фахівців – і працівниця асоціації сімейних лікарів Деснянського району, – сімейний лікар амбулаторії селища Биківня Софія Баланович. Вона розповіла, що час від часу за допомогою звертаються люди, які перемерзли. Тож неабиякий попит мають засоби від застуди. Рідше звертаються з травмами, які отримали внаслідок падіння і аж ніяк не під час бійки. Тож ситуація під контролем.