Дерева, літак і птахи – помаранчеві

Зазвичай для творчого осмислення значних подій у суспільному житті потрібен час. Українським художникам для цього знадобився лише тиждень. Біля театру імені Івана Франка, розпочалася мистецька акція центру «Дах».

Біля сходів, що ведуть до Адміністрації Президента, висить «Лист народу до президента». Під посланням  – фотознімки з мітингу на майдані Незалежності.

Поряд  із дитячим майданчиком – кущі, огорнуті білим полотном. Енергійний юнак розмальовує тканину помаранчевою фарбою – завершує роботу уже над четвертим кущем. Побачене асоціюється з книгою «Аліса в Країні Чудес», де карти-садівники перефарбовували білі трояндові кущі в червоні.

Фарбує  художник Андрій Лінік.

– Дерева пов’язують енергію землі з енергією неба, адже живуть одразу в цих двох площинах, – розповідає художник Андрій Лінік. – Тож, відповідно, актуальними є дерева помаранчевого кольору, адже для перемоги потрібні сили земні та небесні.

– Мабуть, радієте можливості використовувати  рослинність у центрі столиці як мистецький об’єкт?

– Так, зараз це можна робити без перешкод. Загалом, у європейських країнах подібні акції – доволі поширене явище. Ініціатор цієї – Центр сучасного мистецтва «Дах»,  який об’єднав багатьох художників. У нас в активі ще дуже багато ідей, наприклад, запустити на Майдані паперові помаранчеві літачки, сконструювати великого птаха... Постійно народжуються нові ідеї, адже атмосфера у місті надихає та сприяє творчому процесу.