Причина – не в акціях протесту, а в діях уряду

У Києві  цими днями зафіксовано історичний максимум споживання електроенергії, навантаження на мережі досягло 1552 Мвт, що є найвищим показником за весь час енергопостачання столиці України. Та це й не дивно, бо телевізори у квартирах киян працюють практично цілодобово. Та й кількість мешканців столиці відчутно зросла, адже до Києва на акції протесту з’їхалися посланці з усіх регіонів України.

Тож постачальник світла й тепла української столиці – акціонерна компанія «Київенерго» працює з особливим напруженням та ще й у режимі підвищеної готовності. Слід віддати належне її працівникам, які забезпечують безперебійне енергопостачання. Як повідомили у відділі громадських зв’язків «Київенерго», компанія працює спокійно і злагоджено. Зважаючи на значне зростання енергоспоживання, «Київенерго» збільшив кількість персоналу, який обслуговує обладнання електростанцій, котельних, кабельних і теплових мереж, сформував додаткові ремонтні бригади для усунення аварійних пошкоджень кабельних ліній і теплових мереж. Встановлено постійне чергування керівництва компанії для оперативного вирішення непередбачених ситуацій. Щоправда, таких, на щастя,  не виникало. Співробітники компанії, звичайно, теж беруть участь в акціях, але тільки у вільний від роботи час. Вони також надають посильну допомогу людям, які прибувають з регіонів України.

На жаль, у жовтні-листопаді знизився рівень проплат за електроенергію. Борг на 22 листопада становив 225,783 мільйона гривень. Тому «Київенерго» звертається до киян і керівників столичних підприємств з проханням сплатити за використану теплову й електроенергію та зробити передоплату за грудень. Отримані кошти буде спрямовано на оплату природного газу, потрібного для виробництва тепло- і електроенергії. Своєчасна сплата  дасть змогу запобігти аварійному відключенню енергетичного обладнання та користувачів, а також зниженню температури теплоносія. Бо компанії щодня необхідно перераховувати не менш ніж  3,5 мільйона гривень як оплату за спожитий газ. До речі, причиною зниження рівня проплат у «Київенерго» вважають не масові акції протесту, а обіцянку уряду використати на погашення заборгованості населення їх заощадження в колишньому Ощадбанку СРСР. В цьому з думкою київських енергетиків згодні і в державному департаменті «Енергоринок», бо, за словами представника цього відомства, після заяви Прем’єр-міністра уже в жовтні проплати за електроенергію по всій Україні знизилися майже на 5 відсотків.