«Кінопанорама» надала притулок

Небайдужими до тих, хто нині на морозі відстоює правду та народний вибір, виявилися працівники відомого столичного кінотеатру «Кінопанорама». За ініціативою всього колективу тут отримали прихисток близько ста учасників акції протесту.

Щовечора, починаючи з п’ятниці, після десятої години сюди приходять представники різних куточків України. Заслужений працівник культури України, директор кінотеатру «Кінопанорама» Тамара Бірченко-Шулакова (на знімку), яка раніше проживала в Донецьку, розповіла, що про це місто у неї залишилися лише добрі й теплі спогади. Вона завжди любила Донецьк за відкритість та щирість його мешканців. І те, що нині там відбувається, – лякає її. Пані Тамара розповіла «Вечірці», що до неї постійно телефонують друзі з Донецька і питають, «звідки така злоба у людей, що у вас зібралися?» Таке ставлення до захисників народного волевиявлення вона пояснює тим, що в Донецькому регіоні люди зомбовані. Причиною того вона називає й інформаційну блокаду, через яку люди не можуть дізнатися «правди про те, що у Києві щирі та доброзичливі люди, а не звірі». А від того, що заявила Людмила Янукович, з якою пані Тамара особисто знайома, – жахнулася. «Я завжди вважала її скромною та інтелігентною жінкою, тому її «висловлювання» ошелешили мене», – наголосила пані Тамара. На відміну від пані Янукович вона щиро вдячна міському голові Олександру Омельченку за його мужність та виваженість і за те, що підтримав учасників акцій протесту і надав їм допомогу.

Пані Тамара розповіла, що мітингуючих (вони в основному з Івано-Франківщини, Тернопільщини та Вінниччини) розміщують у фойє кінотеатру. Їх частують чаєм, кавою та печивом. «Усі ці люди доброзичливі, скромні та щирі, в їхніх очах лише вдячність і аж ніяк не злоба», – зауважила вона. Відпочивають вони з десятої вечора до восьмої ранку. Приємним сюрпризом для нічних гостей став показ фільму Олександра Довженка «Земля». Але на цьому вони не закінчуються. Наступний – показ фільму «Київ. Михайлівський собор».