Головне завдання – стабільність

Із спільного звернення Національного банку України та українських банків

Згідно із Законом України «Про Національний банк України» і відповідно до Конституції України Національний банк є незалежною і самостійною установою, основною функцією якої є забезпечення стабільності грошової одиниці України.

Головним завданням Асоціації українських банків як всеукраїнської недержавної, незалежної, добровільної, некомерційної організації є сприяння розвитку банківської системи України.

Національний банк та Асоціація українських банків наголошують на важливості збереження в суспільстві довіри до банківських установ. Відомо, що лише за наявності довіри у суспільстві до банків і банківської системи є можливим успішне виконання ними своїх основних функцій: забезпечення стабільності грошової одиниці, залучення вільних коштів населення і господарств, інвестування цих коштів у економіку та здійснення розрахунків і платежів.

Тому Національний банк України та Асоціація українських банків виступають проти втягування в політичний процес як окремих комерційних банків, так і банківської системи в цілому.

В.о. голови Національного банку України А.Яценюк президент Асоціації українських банків О.Сугоняко