До активних хвороби не чіпляються

Кількість звернень учасників акцій громадянської непокори до медичних установ не перевищує середньостатистичний. Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров’я України.

Аналіз статистичних даних про роботу Київської міської станції швидкої медичної допомоги свідчить про стабільність надходження викликів із незначним збільшенням звернень у понеділок (22 листопада) та звернень з приводу травм, гострих респіраторних інфекцій, що зазвичай буває за погіршення метеорологічних умов.

Санітарно-епідеміологічна ситуація в місті стабільна, запевняє головний державний санітарний лікар Києва Ірина Козлова. На сьогодні у зв’язку з тим, що в столиці перебуває велика кількість приїжджих, служба працює в посиленому режимі. Збільшено частоту перевірок об’єктів харчування в центральній частині міста, посилено санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням санітарних норм та правил на об’єктах громадського харчування і торгівлі, за санітарним станом території. Рівень захворюваності на кишкові інфекції стабільний і є характерним для цього періоду. Спалахів та групових захворювань на кишкові інфекції не зареєстровано.