Прибульця сфотографували

Австралійський фотограф-аматор Вейн Прайд уперше в історії сфотографував метеорит у момент зіткнення із Землею. Фахівці стверджують, що кадри справжні й імовірність такого збігу мізерно мала.

Усе сталося випадково. Містер Прайд на набережній міста Дарвіна фотографував процес формування хмар і під час зйомки навіть не помітив, як крихітний прибулець із космосу врізався у 20-метровий ліхтарний стовп. Уже переглядаючи серію знімків, Вейн помітив на одному з них яскравий спалах. Судячи з цього фото, метеорит був розміром із піщину і летів зі швидкістю близько 30 тисяч кілометрів на годину.

Для вчених кадри Вейна становлять великий інтерес. Зняти падіння метеорита відносно неважко, однак більшість «гостей із космосу» згорають в атмосфері, не долітаючи до поверхні Землі. «Ніхто ще не фотографував метеорит, що врізається в Землю, – зазначив Джефф Карр, викладач астрономії Університету Чарльза Дарвіна. – Імовірність такої події становить один до кількох мільйонів. Якщо це правда, то це одна з найчудовіших фотографій у світі».