Фехтувальник Марко збирає… піари

Ще п’ять років тому перед минулими виборами президента львів’янин Марко Зброжик-Ланиця, рентгенолог за професією, почав збирати чорні піари. Деякі з них він навіть написав сам. Зараз в його колекції їх уже понад 100.

В одному зі столичних наметових містечок, де нині молодь разом з усіма відстоює наш вибір, увагу привертає його стенд із піарами…

На ньому можна побачити не лише всенародні висловлювання: «Ющенко так,  Янукович д…», а й наклеєні вже страусячі яйця для прем’єра, який нещодавно назвав нас – виборців – козлами та збирався вчити країну жити «по понятіям».

– Залишитися осторонь подій, що відбуваються у рідній державі, я не міг, – розповідає учасник кампанії «Пора». – Тому майже місяць, за винятком днів голосування у Львові, перебуваю у столиці. Сюди ж привіз і свою колекцію піарів… Адже, як і всі мої співвітчизники, прагну жити насамперед у демократичній і багатій країні. А поки що за складної економічної ситуації не можу завести навіть дітей, яких мрію мати не менше трьох. Ось чому «мої піари» вже зараз «голосують» за їхнє майбутнє. Я не хочу, щоб українську націю ворожі сили штовхали до громадянської війни. Передусім суспільство має  бути громадянським.

Прикладом є наше наметове містечко, де разом шматок хліба їдять хіпі, «бандерівці» і «москалі», православні і католики.

Уже тут, на майдані, Марко, який вміє фехтувати, вчить своєї майстерності й інших, разом зі студенткою Запорізького університету написав:

«Ми розберем

               старі дороги

Через режими

                 й перепони

Ми прокладемо

        шлях до перемоги».

– Першу символічну листівку я придбав ще п’ять років тому, – продовжує колекціонер. – Вона називалась «Повернення блудного сина». На ній зображений батько Кучма і пасинок Ющенко. А нині для студентів є актуальним ось який піар: «Януковича – на нари, щоб студенти йшли на пари».