Безвихідь загнала на дах

Близько 4-ї години ранку на пульт управління Державної служби охорони ГУ МВС України в м. Києві надійшов сигнал про проникнення в квартиру на вул. Пітерській, що в Солом’янському районі столиці.

Як повідомила співробітник центру громадських зв’язків столичної міліції Тетяна Косиченко, співробітники міліції, які оперативно прибули на місце події, виявили на даху 5-поверхового будинку 24-річного громадянина Грузії.

Як з’ясувалося згодом, квартирний злодій спочатку виліз на дах будинку, а потім, зробивши отвір в козирку балкона на п’ятому поверсі, проник в середину квартири. Але обачливі господарі в кожній кімнаті свого помешкання встановили датчики руху, які миттєво спрацювали. Тому за дві хвилини, які залишилися у злодія до приїзду працівників охорони, він встиг прихопити з собою лише коштовну запальничку та біжутерію. З квартири вибрався тим же шляхом – через отвір на даху балкона. Спускаючись сходами вниз, помітив, що біля під’їзду на нього вже чекають працівники міліції. Відчувши небезпеку, злодій змушений був знову піднятися на дах.

На землю гарячий грузинський хлопець ступив уже не без допомоги співробітників підрозділу державної служби охорони.

Виявилося, що громадянин Грузії приїхав в Україну восени цього року і мав намір відкрити тут власний бізнес. Отже зараз, перебуваючи під вартою, у нього вистачить часу для обдумування законних шляхів заробляння грошей.

* * *

Як повідомляють у прес-службі столичної міліції, протягом доби скоєно 100 злочинів, із них розкрито 60. Серед них – 4 пограбування (3 розкрито), 1 випадок здирництва (розкрито), 13 хуліганств (12 розкрито), 33 крадіжки особистого майна (14 розкрито), в тому числі 12 – з квартир громадян (5 розкрито), а також 3 злочини, пов’язані з розповсюдженням наркотиків. Розбійних нападів, крадіжок в особливо великих розмірах, випадків хабарництва протягом доби не зафіксовано. Сталося 9 ДТП, в яких одна людина загинула та 16 травмовано. Зареєстровано 4 пожежі, в яких ніхто не потерпів. Як свідчить статистика, протягом останнього тижня кількість скоєних злочинів у Києві зменшилася більш ніж на третину. Правоохоронці відзначають майже повну відсутність соціально небезпечних злочинів.

Інф. «ВК»