100 000 фрі, Фагот і Яна

Із 15 по 20 листопада кожен українець мав можливість стати меценатом і зробити свій посильний внесок на допомогу дітям вулиці. Щоправда, цією можливістю скористалися лише 92545 осіб – із числа жителів великих міст, тих, де компанія МакДональдз готує таку смачну і поживну картоплю фрі й картоплю по-селянськи.

Причому тут картопля? А притому, що кожен відвідувач ресторану швидкого обслуговування, купуючи цю страву, автоматично передавав свої гроші на «дитячі долоньки». Саме так завдяки невеличким і таким зворушливим на вигляд і за змістом соціальним сувенірам організатори й учасники акції назвали свою традиційну осінню скарбничку допомоги – «Дитячі долоньки».

Варто зауважити, що учасниками цієї акції стали не лише студенти, учні й туристи. В Україні, як і в усьому світі, цю акцію підтримало чимало відомих і дуже впливових людей. Зокрема, в столичному МакДональдзі на Хрещатику 20 листопада за каси ресторану ставали олімпійські чемпіони Олександр Волков і Катерина Серебрянська, Лілія Подкопаєва і Яна Клочкова, Надія Олизаренко, Олена Соколовська і Юрій Поярков. Майже цілий день відпрацювали Наталія Бурдейна, Ігор Разорьонов, Антоніна Пустовіт, Віктор Рубан, Олександр Сердюк і Вікторія Степіна. А Фагот і Фоззі – вокалісти гурту «Танок на майдані Конго» встигали не лише картоплю продавати і автографи роздавати, а й навіть співати.

Щодо звичайних відвідувачів. Вони вважають, що поява в ресторані відомого не лише баскетбольним зростом спортсмена Олександра Волкова справляла враження «занадто високої культури обслуговування». А коли «золота рибка» України – наша Яна Клочкова підперезалася фірмовим фартушком, бажаючі пристати до такої смачної й корисної соціальної акції утворили довжелезну чергу, що за її обслуговування пані Яні зарахували б ще один світовий рекорд.

У підсумку – 280000 гривень, зібраних компанією МакДональдз під час проведення цієї акції, буде спрямовано на придбання обладнання для 12 дитячих закладів у дев’яти містах України. Спрямування допомоги до центрів соціальної реабілітації дітей вулиці обрано за рекомендацією Міністерства України у справах сім’ї, дітей та молоді.