Мер про ситуацію в столиці

Київський міський голова Олександр Омельченко доповів у мерії про соціально-економічний стан Києва:

– Місто працює і навчається. Хоча, звісно, відчуває всі плюси і мінуси акції народного спротиву.

Київ завжди точно віддзеркалював настрій і дихання нації, суспільства і держави, тому й політична ситуація найбільш напружена саме тут. Київська міська рада та її виконавчий орган – Київська міська державна адміністрація дотримуються Конституції і законів України, ухвалюють виважені рішення. Київська міська рада провела дві позачергові сесії, на яких ухвалила конституційні, правові рішення. За ініціативою десяти голів районних рад у всіх районах міста також проведено сесії. Кожен район керувався Конституцією і законами України, а також думкою своїх районних депутатів. Усі рішення ухвалено демократично й прозоро.

У Києві працюють усі підприємства, щоправда, є певні побоювання, що, можливо, на пів- чи один відсоток у листопаді знизяться темпи промислового виробництва. За 10 місяців у нас високі показники.

За тиждень у Києві зменшилася кількість правопорушень, менше хворіють люди. Міліція виконує свої обов’язки згідно з чинним законодавством та згідно присяги, яку вона давала народові. Працюють усі без винятку служби: «Київенерго», «Київгаз», «Укртелеком», «Київводоканал» та інші, які забезпечують життєдіяльність Києва.

Впевнений, що така позиція дасть змогу зберегти спокій, порядок у Києві, що стане прикладом для керівництва різних гілок влади у всій державі. Це дає можливість вищим державним діячам радитися спокійно. Консультуватися і приймати рішення такі, які диктує волевиявлення народу. Київ завжди був і залишається лідером щодо зміцнення місцевого самоврядування. Саме тому в Конституції записано: «Єдиним джерелом влади є народ», а місцеве самоврядування є основою демократії не тільки в Україні, в Європі, а й у цілім світі.

Маю надію, що найближчими днями буде досягнуто такої домовленості між кандидатами у президентських перегонах, що дасть змогу зберегти цілісність України як держави. Без революції, без пролиття крові.