Київські театри страйкують

На знак протесту проти фальсифікації результатів виборів Президента України до страйку приєдналися три київських театри.

Національний академічний театр опери та балету України імені Тараса Шевченка, київські Молодий театр і Державний театр юного глядача на Липках заявили про свою підтримку лідера блоку партій «Наша Україна» Віктора Ющенка і відмінили всі вистави, повідомляють «Українські новини». Зокрема, актори Молодого театру заявили, що вистав не буде доти, доки Ющенко не стане Президентом.

Раніше про підтримку Віктора Ющенко заявив Київський державний театр оперети. Проте показувати вистави не припинив.

А в Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка виник конфлікт між керів-ництвом і артистами – зокрема між Богданом Ступкою та провідними акторами театру Анатолієм Хостікоєвим і Богданом Бенюком. Бенюк і Хостікоєв відмовилися грати у спектаклі «Швейк» під час гастролей у Мінську. Сьогодні вони планують виступити зі «Швейком» на майдані Незалежності.

Тим часом на підтримку кандидата у президенти від влади Віктора Януковича висловився колектив Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки.