Руслана ласкаво запрошує

У четвер у Палаці спорту відбулася прем’єра нового шоу Руслани «Welcome to Ukraine» – «Ласкаво просимо до України!» Будь-який європеєць, котрий відвідає концерт у рамках цього туру, зможе відчути, якою енергійною та сильною є українська нація.

…Сцена складається з двох ярусів та, відповідно, двох екранів. Майже на кожну пісню Руслана і балет «Життя» змінюють костюми. Танцюристи виступають і в балахонах, і в червоних сукнях, і в помаранчевому одязі. У руках нерідко тримають лук. У нетривалих перервах між дикими танцями водять хороводи. Шоу актуальне та унікальне, і тому «приречене» на успіх навіть у вибагливого європейського глядача.

Прихильники Руслани майже після кожної пісні скандували: «Ю-щен-ко! Ю-щен-ко!». Співачка, звісно, підтримувала їх. На час концерту виповнилася рівно доба відтоді, як Руслана оголосила голодування. «Мама й тато плачуть, хвилюються, але я продовжуватиму голодування, – сказала потім Руслана. – Та й, власне, після перемоги на «Євробаченні» взагалі мало їм, тож знаю, що мій організм витримає й тепер».

Співачка вже дала інтерв’ю восьми європейським країнам із приводу ситуації в Україні. Одразу після концерту та прес-конференції вона вирушила на Майдан, де планувала провести всю ніч. На вчора у співачки був запланований виступ у Москві. «Спочатку я думала відмінити концерт, – повідомила Руслана, – а потім вирішила, що краще поїхати: багато спілкуватимуся з російськими журналістами та поясню, що насправді відбувається у нас».

Уже за тиждень першими із іноземних держав нове шоу Руслани побачать прибалтійські країни – Литва, Латвія, Естонія. У Ризі й Таллінні концерти відбудуться саме в тих залах, де в попередні роки проводили «Євробачення».

Київський міський голова Олександр Омельченко, який із двома онуками вийшов вітати Руслану, на знак вдячності взяв співачку на руки і називав її Русланочкою, україночкою, квіточкою та іншими не менш гарними словами. «За півроку мої онуки теж танцюватимуть тут на ювілейному «Євробаченні», – запевнив він. А Руслана й справді заслуговує на таку повагу міського голови, бо вона своїми європейськими концертами планує привернути увагу до Києва. Аби незабаром Україна та її столиця стали одними з найбажаніших місць мандрівок європейців і не тільки їх.