Вся влада – Радам!

Заява

Української партіїї «Єдніть»

Суспільно-політична ситуація в Україні продовжує загострюватись. Відсторонивши органи місцевого самоврядування від фактичного впливу на забезпечення свободи волевиявлення громадян під час президентських перегонів, виконавча влада своїми зухвалими практичними діями з фальсифікування та маніпулювання результатами голосування за кандидатів у Президенти України в першому і другому турі виборів призвела до втрати у народу віри до існуючої влади.

На жаль, система державної влади давно себе зжила і не відповідає інтересам народу. Діюча політична система в Україні піднесла державу вище народу, виконавчу владу вище народовладдя, державні адміністрації – над місцевими радами народних депутатів, позбавивши органи місцевого самоврядування реальної влади.

Українська партія «Єдність» звертається до Верховної Ради України внести необхідні зміни до Конституції України з метою посилення місцевих органів влади, які б обиралися народом.

Хоч як парадоксально, але гасло «Вся влада – Радам» сьогодні, як ніколи, потрібне українському народові.

Із цією метою потрібно на законодавчому рівні вжити відповідних заходів, які б дали змогу створення легітимних виконкомів рад.

Підтвердженням сказаного є вчорашнє рішення Львівської обласної ради про створення виконавчого комітету та делегування йому адміністративних виконавчих повноважень у регіоні.

Українська партія «Єдність» пропонує прийняти нову редакцію Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та здійснити реформування державних місцевих адміністрацій виконавчої влади на користь органів місцевого самоврядування.

Закликаємо вищий законодавчий орган вільної, демократичної країни до рішучих дій на захист конституційних прав і свобод громадян України в ім’я збереження миру, спокою, внутрішньої та зовнішньої стабільності, в ім’я майбутнього наших дітей.

26 листопада 2004 року