Павелл попереджає, Ґавел підтримує

Держсекретар США Колін Павелл відразу після оголошення результатів виборів ЦВК заявив, що Сполучені Штати не визнають ці результати законними.

Колін Павелл сказав: «Ми не можемо визнати цих результатів законними, оскільки вибори не відповідали багатьом міжнародним стандартам і через те, що не відбулося розслідування численних і достовірних повідомлень про фальсифікації та зловживання».

Пан Павелл закликав українське керівництво до негайних дій, інакше це матиме наслідки для відносин двох країн і зазначив, що українське керівництво має вирішити, чи воно на боці демократії і чи поважає волю народу. Поки що США не вживатиме жодних заходів і дочекається остаточних результатів процесу.

Тим часом, колишній президент Чехії Вацлав Ґавел, якого вважають «архітектором Оксамитової революції», надіслав Віктору Ющенкові послання про підтримку. «Дозвольте привітати вас у ці драматичні дні, коли на кону стоїть доля вашої країни на багато років. Усі шановані міжнародні та місцеві організації погоджуються, що ваші вимоги – справедливі».