Міська влада дбає про порядок

Київський міський голова Олександр Омельченко підписав розпорядження про забезпечення громадського порядку в столиці.

Цим документом доручено першим заступникам голови та заступникам голови Київської міської державної адміністрації, головам районних державних адміністрацій, керівникам підприємств, установ  організацій незалежно від форм власності та підпорядкування під їхню персональну відповідальність вжити в межах повноважень невідкладних заходів щодо забезпечення громадського порядку, безпеки здоров’я громадян, життєдіяльності та нормального функціонування органів влади, підприємств, установ та організацій. Керівники АЕК «Київенерго», ВАТ «Акціонерна компанія «Київводоканал», ВАТ «Київгаз», ВАТ «Укртелеком» зобов’язані забезпечити відповідно безперебійне енерго-, водо-, газопостачання та телефонний зв’язок.

У розпорядженні міститься прохання до УДАІ ГУ МВС України в Києві закрити рух усіх видів транспорту в центральній частині міста Києва.

КП «Київпастранс», комунальній госпрозрахунковій службі перевезень під час проведення заходів на майдані Незалежності слід внести відповідні зміни в роботу пасажирського транспорту загального користування.

КП «Київський метрополітен», КП «Київпастранс», Комунальна госпрозрахункова служба перевезень повинні забезпечити чергування відповідальних осіб на лінії, зокрема  поблизу основних станцій метрополітену.

Головному управлінню житлово-комунального господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) доручено забезпечити встановлення додаткової кількості урн та цілодобове прибирання сміття на прилеглих територіях; встановити потрібну кількість мобільних туалетних кабін для загального користування та забезпечити їх експлуатацію.

 Головному управлінню охорони здоров’я та медичного забезпечення  потрібно забезпечити медичний нагляд та надавати медичну допомогу громадянам, учасникам мирних масових акцій, які цього потребують; організувати цілодобове чергування машин невідкладної медичної допомоги.

Головному державному санітарному лікарю Києва І. Козловій  слід забезпечити постійний контроль за епідеміологічним станом, недопущенням виникнення інфекційних захворювань та передбачити для цього комплекс профілактичних заходів.

Головному управлінню споживчого ринку та торгівлі виконавчого органу Київської міської ради треба організувати торгівлю – гарячими напоями (чай, кава), вода.

У розпорядженні наголошується, що документ місцевої державної адміністрації є обов’язковим для виконання на відповідній території всіма органами, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами та громадянами.

Головне управління МВС України в Києві просять посилити охорону громадського порядку та об’єктів, що забезпечують життєдіяльність м.Києва та його населення.

Координацію виконання цього розпорядження покладено на міський оперативний штаб.