Вони не відступлять!

Уже четвертий день на майдані Незалежності не вщухають пристрасті. Надворі мороз, завірюха, але мешканців наметового містечка це анітрохи не лякає. Як не лякають і численні загрози провокацій та, можливо, нападу.

...Із самого ранку до містечка тягнуться люди. Йдуть не просто постояти на мітингу, а й допомогти хто чим може гостям столиці. Ось влаштували збір коштів на їх підтримку. Скарбничка одразу наповнюється грішми. Кияни несуть до помаранчевих наметів термоси з чаєм та кавою, їжу, пропонують їм житло та теплий одяг.

«Ось тут я відчув справжню людську гостинність, – ділиться враженнями тернопільський підприємець Михайло Іванович. – Тільки-но ми з друзями сюди приїхали, нам запропонували зупинитися на квартирі. Такого я не бачив ні в Італії, ні у Франції, де довелося заробляти на хліб».

Незважаючи на складні умови, прихильники Віктора Ющенка не мають наміру відступати. І вже встигли досить непогано облаштуватися на Хрещатику. Навіть невелику капличку зробили, й тепер там лунають молитви за майбутнє нашої держави.

Серед жителів містечка найбільше молоді. Одні з найактивніших – студенти Сумського державного університету. Для них таке випробування не нове. Кілька місяців тому вони домоглися виконання своїх вимог і ось тепер знову на барикадах.

– Ми підтримували, підтримуємо і підтримуватимемо Віктора Ющенка, – розповідає студент Михайло. – А нам хочуть підсунути двічі судимого главу держави. Тому стоятимемо на Хрещатику, доки не доб’ємося визнання Віктора Андрійовича президентом. А від голоду й холоду не пропадемо – добрі люди завжди допоможуть.
– А як ви сюди діставалися? – запитую Мишка.

– Ой, краще про це не згадувати. У залізничних касах Сум чомусь раптом зникли всі квитки, і поїзди пішли до Києва порожніми. Довелося їхати з трьома пересадками.

– Молодці, хлопці, – чую позаду голос старенької бабусі. – Тримайтеся, ми переможемо! А щоб не змерзнути, попийте чайку, – і простягнула Михайлові термос.

Наметове містечко – зменшена модель України. Тут об’єдналися усі регіони: Галичина й Донбас, Чернігівщина й Крим... Братаються Схід та Захід. Чимало прихильників Віктора Ющенка приїхали з тих областей, де нібито тотальна перевага провладного кандидата. У черзі біля міжміських таксофонів, щоб сповістити рідним, що діється у центрі столиці, стоять Сашко й Інна з Луганська.

– Це неправда, що в нашій області Віктор Янукович має таку значну підтримку, – скаржиться Інна. – Фальсифікації змінили результати на 10-15 відсотків. А явка виборців узагалі перевищила 100 відсотків!

– Голосували і мертві, і живі, й ненароджені, – додає Сашко. – Тому ми не могли сидіти спокійно вдома, а одразу рушили до Києва.
Усі мешканці наметового містечка на Хрещатику впевнені: вони здатні змінити країну. Запалу й хоробрості їм не позичати. І вони твердо переконані, що стоятимуть тут до перемоги.