«З вами – козацький дух України!»

Координаційна рада козацьких організацій Києва звернулася до Київського міського голови, президента Асоціації міст та територіальних громад України Олександра Омельченка з проханням негайно скликати Національний конгрес територіальних громад України для обговорення ситуації, що склалася у зв’язку з виборами Президента України. Цей конгрес повинен реалізувати конституційне право громадян України на безпосереднє народовладдя.

Координаційна рада козацьких організацій у місті Києві висловлює свою громадянську недовіру оприлюдненим Центральною виборчою комісією результатам голосування в другому  турі президентських перегонів. Козацтво підтримує рішення сесії Київради від 22 листопада про висловлення громадської недовіри ЦВК, про безстрокову акцію громадянської непокори. Козацькі організації все робитимуть для її підтримки та захисту.

Водночас ми вважаємо, говориться в зверненні, що настав той критичний час, коли дії державної, передусім, виконавчої влади викликають настільки високу недовіру, що народ повинен негайно скористатися своїм конституційним правом на безпосереднє здійснення народовладдя.

Територіальна громада м.Києва подає приклад усій Україні – потрібно піднімати всі територіальні громади на боротьбу за свої конституційні права.

«Не здобудемо влади для народу сьогодні – втратимо все і назавжди! З вами – козацький дух України! З нами – Правда і Бог! Єднаймося! Так – переможемо!» – сказано у зверненні, підписаному головою Координації ради козацьких організацій Анатолієм Поповичем.