Армія не піде проти свого народу

Як реагує армія на ті політичні події, що відбуваються нині в країні? Таке запитання «Вечірка» поставила заступникові начальника прес-служби Міністерства оборони України Віктору Власюку.

– Спокійно, – відповів він. – Збройні сили не втручатимуться в політику. Наше завдання – не воювати із народом, а бути готовими захистити його від агресії. На це й спрямовано нещодавню директиву начальника Генерального штабу. В ній, зокрема, наголошується на необхідності підвищення пильності у місцях постійної дислокації, підвищення якості служби біля складів, ангарів тощо.

– Вікторе Романовичу, зараз у народі багато розмов про, скажімо, відвантаження бойової техніки у Запоріжжі, роздачу боєприпасів у київському Президентському полку, перехід частини на бік опозиції у Дрогобичі, що на Львівщині…

– Хочу заспокоїти громадськість. У Запоріжжі, наприклад, планово відвантажується техніка розформованої дивізії. Прямуватиме вона не на Київ, а на склади, що знаходяться у центральній Україні. Президентський полк ніхто додатково не озброює – це неважко перевірити. У Дрогобичі ж підтримує опозицію не армійська частина, а частина МНС. З приводу цього хочу сказати, що людина, котра одягає погони, приймає присягу один раз – присягу на вірність народу України, а не на вірність окремим особам – президентові чи прем’єру. Тож маю іще раз наголосити: армія не піде проти свого народу.

Дай, Боже, щоб так було й насправді.