Помаранчевий ланцюг солідарності

У Варшаві відбулася акція протесту «Помаранчевий ланцюг солідарності», організована громадською організацією українців у Польщі «Наш вибір – Україна». Близько 500 українців і поляків, одягнутих у помаранчевий одяг, вишикувалися шеренгою від посольства до МЗС. Вони тримали в руках помаранчевий ланцюг, українські й польські державні символи та гасла: «Вільні вибори вільній Україні», «Київ – Варшава – спільна справа», «Не залишимо Україну», «Разом переможемо!»

Наступною подією акції були збори біля МЗС, де громадяни Польщі підписали відкритого листа, в якому закликали владу Польщі не підтримувати незаконні вибори в Україні.
Присутні на мітингу поляки говорили, що Україна та Польща – добрі сусіди, і що народ Польщі не залишить Україну в цей скрутний час. Поляки також запевнили, що проводитимуть щоденні акції на підтримку вільного вибору в Україні та нового Президента Віктора Ющенка. Сьогодні планується акція в м. Кракові.

22 листопада ввечері, в самому центрі Відня відбувся мітинг на підтримку Ющенка. Близько 100 осіб – студентів з України, що навчаються в австрійських навчальних закладах, взяли в ньому участь. Провідний канал австрійського телебачення подав цей захід як одну з топ-новин дня.

Крім того, в Грузії, Німеччині та Сполучених Штатах Америки проходитимуть масові акції підтримки вільного вибору України.