Фальшиві євро вилучено

Під час широкомасштабної спільної операції, проведеної спецпідрозділом СБУ в місті Києві та УСБУ у Львівській області, покладено край діяльності членів злочинного угруповання фальшивомонетників, які створили схему розповсюдження підробленої валюти в Україні.

Як повідомили в прес-службі управління столичного СБУ, трьох підозрюваних затримали у Львові на гарячому, в парку біля міського автовокзалу. За оперативною інформацією органів безпеки двоє жителів Івано-Франківщини (один екс-правоохоронець, другий – рецидивіст з двома судимостями за здирництво) продали киянинові близько 10 тисяч підроблених євро за ціною 50 доларів США за фальшиву банкноту номіналом 100 євро.

Вилучена партія фальшивок, виготовлена на високому професійному рівні. Візуально відрізнити підробку від справжніх грошових знаків дуже важко. Фальшивки відтворюють всі основні елементи справжньої купюри європейської валюти: написи, водяні знаки, різнокольорові голограми, а також металеві та магнітні смуги.

Кримінальну справу порушено за статтею 199 Кримінального кодексу України – «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи квитків державної лотереї». Підозрювані передані в УБОЗ Львівської області, яке провадить слідство.

Інф. «ВК»