Від «Екватора» до театру

«Екватор» – знову на сцені. Так-так, той самий мюзикл Олександра Злотника (музика) і Олександра Вратарьова (вірші) у постановці режисера Віктора Шулакова. Мюзикл, що наробив багато галасу в нашій столиці.

Нагадаємо: прем’єра відбулася торік, 31 жовтня. Відтоді показали 34 вистави, які відвідали понад 17 тисяч киян та гостей міста. Вийшов і користується великим попитом компакт-диск «Пісні з мюзиклу «Екватор». Нині «Екватор» залишив орендовану сцену Театру оперети й оселився уже у власному приміщенні – колишньому будинку культури об’єднання ім. С.Корольова. Зал там великий – на тисячу місць. І плани у артистів великі. Створили новий проект – Музичний театр «Екватор», який 27 листопада відкриває сезон тим же мюзиклом «Екватор».

У житті виконавців головних ролей мюзикла сталося чимало подій. Так, Юрій Ковальчук, який виконує роль Міклухо-Маклая, вступив до Національної музичної академії ім. П.Чайковського. А Тетяна Ліберман (у мюзиклі – леді Маргарет Робертсон) стала студенткою факультету менеджменту авіаційного інституту. За цей час вона зіграла кілька ролей у виставі «Духів день» Молодого театру та у виставі «Яйцо лошади» театру «Ательє-16». Також із піснею з мюзиклу «Екватор» Тетяна взяла участь у півфіналі конкурсу «Євробачення-2005».

Двоє співаків, яких пам’ятаємо з прем’єрного «Екватора», – Світлана Лобода та Денис Барканов пішли з мюзиклу.

«Екватор» у новому статусі – музичного театру – буде розростатися. Маючи власне приміщення, колектив тепер може проводити кастинги, представити і полегшену версію мюзиклу – «Кабаре-Екватор».

Колектив планує поїхати і на гастролі. Найближчим часом – до Петербурга.

При музичному театрі  працюватиме і вітальня «Вітер моди на «Екваторі». Тут відкриватимуть нові імена в світі моди. У проекті братимуть участь  київські дизайнери – у вітальні проводитимуться покази модного одягу, зачісок, макіяжу.