Діти малюють… податки

Уже другий рік поспіль відбувається Всеукраїнський конкурс-виставка «Податки очима дітей», який організовує Державна податкова адміністрація України.

Цього року на нього надійшло понад 35 тисяч малюнків, плакатів і графічних робіт, що вражають глибиною підходу до теми, а також нестримним польотом фантазії. І хоч як це дивно, маленькі українці, на відміну від деяких дорослих, краще розуміють значення податків у житті держави.

Основна тема їхніх малюнків – забезпечене дитинство і старість, безплатне навчання і лікування, вчасні стипендії й заробітна плата тощо. І все це за кошти державної скарбниці, яка поповнюється передусім сплаченими податками.

Переможцями і лауреатами дитячого конкурсу стали 83 учасники з усіх регіонів України. Одна із наймолодших художниць 7-річна Ганна Саліна з міста Сніжне отримала від меценатів компанії медаль, диплом і омріяний музичний центр. А 6-річна кияночка Юля Римар нагадала про обов’язок своїм старшим співвітчизникам, підписавши роботу так: «Сплатять люди всі податки – будуть діти жити в достатку».

Школярі вивчають податкову систему на уроках, у Києві, наприклад, відкрито спеціалізовані податкові класи.