«Україна» – для розуму й інтелекту

У Київському палаці дітей та юнацтва відбулася презентація нової пізнавальної та інтелектуальної гри «Україна».

Зберігаючи всі класичні атрибути – гральні кості, фішки, поле та карти – захоплива розвага мимохіть розширює світогляд та розвиває інтелект, а також стимулює патріотичні почуття. Бо учасники мають показати свої знання з історії, географії, науки України, культурних та спортивних досягнень своїх співвітчизників, відповівши на 2400 тематичних запитань. За кожну правильну відповідь гравець здобуває частину кольорової карти нашої Батьківщини. Команда, якій вдасться зібрати всю Україну, і стає переможцем.
 Нова гра – спільний проект фінської фірми виробника іграшок «ТАСТІК» і нашої «Бельвіль». Україна стала третьою країною, слідом за Великою Британією і Францією, населення якої має тепер змогу гуртом вправлятися у глибшому знанні своєї країни. До речі, у двох названих вище Європейських державах така гра є надзвичайно популярною не лише серед молоді. А чим ми гірші?!

Гру «Україна» у нас створили всього за півроку! Звичайно, не без допомоги вітчизняних учених, педагогів, художників. Зокрема викладачі Київського педагогічного університету імені Бориса Грінченка запропонували запитання зі своїх дисциплін: Н.Чанце – з географії та економіки, Є. Невєдомська – з біології тощо. Брали участь у розробці гри й працівники музеїв спортивної слави, образотворчого мистецтва тощо.

За словами організаторів, нова гра невдовзі з’явиться у торговельній мережі. Комплект коштуватиме 90-120 гривень. Особливо корисною забава буде підліткам, бо запитання в ній допоможуть, граючись, запам’ятати багато цифр і дат, вивчення яких передбачене шкільною програмою.