Відродимо традицію земляцтв

З ініціативи Союзу молоді регіонів України та за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, дітей та молоді створено проект «Відродження культури рідного краю – молодіжні земляцтва».

Проект спрямовано на залучення молоді до збереження та розвитку національних традицій народу. Наразі земляцтва створено у п’яти регіонах – Києві, Харкові, Одесі, Луганську і Львові. Незабаром до цієї мережі приєднаються Суми, Івано-Франківськ, Донецьк і Крим.

Хоч проект відродження молодіжних земляцтв стартував не так давно, інтерес до нього значний. Зокрема, київська регіональна організація налічує 174 члени. До неї залучено близько 10 вищих навчальних закладів, мають намір приєднатися ще стільки ж провідних закладів вищої освіти Києва та області. Ідея об’єднання земляків швидко шириться серед молоді столиці, адже із 250 тисяч студентів регіону половина – приїжджі з різних куточків нашої держави. На першому етапі роботи земляцтва проводять круглі столи, семінари та тренінги, інформують студентів про програми державної підтримки житлового кредитування для молоді. Організації співпрацюють зі службою зайнятості, ознайомлюються з різними аспектами життя у великому місті. Також у рамках проекту відбуваються різноманітні акції та зустрічі з цікавими та успішними людьми.