Відкріпні талони ще прислужаться

Президент України Леонід Кучма не має наміру підписувати закон, прийнятий Верховною Радою 18 листопада, про заборону голосування за відкріпними талонами на виборах президента. Про це він сказав учора журналістам УНІАН, повідомивши також, що вже «встиг більш-менш познайомитися із цим «твором».

Президент зазначив, що жодна стаття закону, ухваленого в четвер, не відповідає Конституції України. За словами Л.Кучми, «до виборів залишилось нічого, і я переконаний, що такого прикладу вносити за такий термін зміни немає ніде у світі». Як сказав Президент, ці зміни не можна виконати, «навіть часу немає, аби хтось раптом цього захотів».
Л.Кучма підкреслив, що положення цього закону «відкидають за процес участі у виборах президента України мільйони людей». Бо, за його словами, згідно з повідомленням голови ЦВК Сергія Ківалова, відкріпні талони уже отримали мільйони виборців. Нагадаємо: за даними ЦВК для другого туру всього виготовлено 1,5 мільйона відкріпних посвідчень.

«Тому – хрест на цих змінах», – заявив Леонід Кучма. Бо, на його думку, у народу є всі можливості виконати свій громадянський обов’язок у межах чинного законодавства з урахуванням того, що ЦВК дозволила дільничним комісіям вносити зміни у списки виборців у день голосування. «Сьогодні немає проблем, а вносити додаткове загострення у цей процес, вибачте, не по-християнськи», – зауважив гарант Конституції.

Леонід Кучма так розцінив прийняття змін до закону про вибори президента: «Я це вважаю звичайною провокацією з боку опозиції, щоб була можливість збурити людей».