Юристи навчатимуть інспектора

У місячний термін при Міністерстві юстиції України буде створено робочу групу, що розроблятиме концепцію загальнодержавної системи управління безпекою дорожнього руху та законодавчих проектів у цій сфері. До групи буде долучено представників міністерств, центральних органів виконавчої влади та наукових установ.

Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції, завдання робочої групи – в усуненні недоліків, виявлених у роботі Державтоінспекції Координаційним комітетом при Президентові України по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю. Згідно з висновками фахівців цього комітету, співробітники ДАІ зі своїми обов’язками не справляються.

Серед пріоритетних завдань робочої групи – створення єдиної загальнодержавної системи  вивчення Правил дорожнього руху та навчання водіїв; посилення адміністративної відповідальності учасників дорожнього руху; розробка правового механізму невідворотності стягнення за порушення правил та  програми заходів із зменшення шкідливого впливу дорожнього руху на довкілля і людину. Залучені з різноманітних зацікавлених державних структур спеціалісти розроблятимуть законопроекти та нормативні акти, що регулюватимуть  впровадження економічних та етичних стимулів дотримання правил, норм, стандартів у сфері безпеки дорожнього руху, узгоджуватимуть національне законодавство з міжнародними  вимогами з організації контролю технічного стану транспортних засобів, їх переобладнання та реєстрації, забезпечать формування національної системи надання невідкладної медичної допомоги потерпілим унаслідок дорожньо-транспортних пригод.

Напевно, найскладніше завдання, що має бути розв’язане  завдяки роботі фахівців, –  запобігання, виявлення і припинення корупції та зловживань серед працівників Державної автомобільної інспекції, інших органів державної влади під час здійснення покладених на них функцій у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Інф. «ВК»