Прем’єр-міністр побував у Києві

Учора прем’єр-міністр України Віктор Янукович з оглядинами відвідав кілька об’єктів столиці. Його супроводжував заступник Київського міського голови – секретар Київради Володимир Яловий, а на об’єктах зустрічали відповідальні особи державного, міського і районного рівнів.

На проспекті Миколи Бажана Віктор Янукович ознайомився з новобудовами столиці. Йому показали масштабну забудову житлового масиву Осокорки-Північний. Далі маршрут прем’єра проліг на Труханів острів, де триває будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Голова уряду спілкувався з народом, розповів про підвищення зарплат і пенсій. А на хлібокомбінаті № 10 відбулося своєрідне виїзне засідання Кабміну, на якому В. Янукович закликав не боятися приходу донецьких бізнесменів. Після двогодинного спілкування з колегами прем’єр упродовж 10 хвилин відповідав на запитання журналістів. Поставив своє запитання і наш кореспондент:
– Які ваші враження від Києва, його життя і роботи порівняно з Донецьком?

– Столиця є столиця, – відповів Віктор Янукович. – Тут свої особливості, зовсім інша структура економіки, тут державні установи. Це фінансовий і політичний центр. Донецьк – великий, потужний промислово-технологічний комплекс, який працює цілодобово, має свої особливості і дуже напружене життя. Дає Україні 25 відсотків внутрішнього валового продукту. Якщо порівнювати, я сказав би, що динаміка життя у Києві – на високому рівні. Я побував на деяких підприємствах міста – вони нічим не відрізняються від тих, що працюють в інших регіонах. А щодо ділового життя, то воно тут набагато активніше. Так і має бути.