Функції замовника передають районам

Валерій Борисов: «Ми сьогодні проїхали по Михайлівській Борщагівці, Біличах, Пущі-Водиці, селищем Шевченкa. Загальна проблема для всіх районів приватної забудови – зовнішній благоустрій. У поганому стані дороги, освітлення, і особливо паркани – кожен будує їх на свій розсуд. Гадаю, розглянемо ці питання в столичній державній адміністрації. Приємно, що голови районів і комунальні служби відповідально ставляться до того, щоб найближчим часом завершити інженерне забезпечення районів малоповерхової забудови. Фінансування усіх робіт буде змішаним – як за рахунок коштів районів, так і за рахунок міського бюджету.

Потребує вирішення й питання землевпорядкування у цих районах. Відведені території дуже повільно забудовуються. Якщо людина відвела собі ділянку, то її треба забудовувати, а не просто огороджувати парканом і влаштовувати на території смітник. Таких ділянок побачили чимало.

Заступник голови КМДА Михайло Поживанов доповнює:

– Цього року майже повністю завершимо програму газифікації у всіх районах приватної забудови. Буде виконано і програму телефонізації. У половині районів малоповерхової забудови з’явиться каналізація і централізоване водопостачання.