Чи спрацює формула дебатів?

Виявляється, в успіху українських дебатів, як і звичайного кохання, є один спільний знаменник – формула. Однак якщо формулу ідеального кохання так ніхто й не придумав, то у дебатів вона вже є.

Отже, це – два Віктори, 700 глядачів, незалежний дискусійний майданчик, супутникова антена та 72 години. Однак не все так просто. Якщо з більшістю компонентів нібито все гаразд, то для повного успіху спільного проекту п’яти українських телеканалів «Відкриті дебати-2004» поки що бракує одного:  слова «так» одного з Вікторів, а саме Януковича.

«Якщо цього слова Україна так і не почує до 20-ої години у середу, то не тільки на успішності, але й на проекті загалом можна буде поставити крапку», – запевнив журналістів на вчорашній прес-конференції керівник проекту Костянтин Квурт.

Більш оптимістичним був шеф-редактор інформаційних програм «5-го каналу» Андрій Шевченко, адже, за його словами, демократія в медіа-просторі вже перемогла під час перших дебатів на Першому каналі українського телебачення. Крім того, якими б недолугими вони не були, наступні дебати – незалежно від того, коли вони відбудуться: чи через три дні, чи через п’ять років, обов’язково будуть кращими.