«Осінь Голосієва» – це свято юні

Осінь – трохи сумна і похмура пора, але не для студентів. І не тільки тому, що у молоді роки все сприймається по-особливому. У листопаді зазвичай студентство відзначає своє свято.

У Голосіївському районі напередодні Для стедента було весело і цікаво. Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Голосіївської райдержадміністрації влаштувало справжнє свято. У першій половині дня відбувся пробіг вулицями району «Марафон здоров’я» за участю виховників вищих навчальних закладів. А потім у Будинку дитячої та юнацької творчості розпочався фестиваль художньої творчості «Осінь Голосієва» серед ВНЗ І-ІV рівнів акредитації, розташованих на території Голосіївського району.

«Молодість – найкраща пора», – цими словами ведучі відкрили фестиваль. Кращі студентські колективи представили свій доробок у різних жанрах: вокально-хоровий, хореографічний, інструментальний, фольклорно-етнографічний, естрадний, ансамблі пісні і танцю. У фестивалі взяли участь Київський національний університет ім. Т.Шевченка – дві студентки з Китаю і юнак із Перу співали українську пісню «Тиша навкруги», було і сольне виконання; Національний аграрний університет і його славнозвісна команда КВК «Голосієво»; Національна академія служби безпеки України (неперевершена гра на акордеоні, саксофоні й флейті, сольні виступи); Міжрегіональна академія управління персоналом і музична студія «Академія»; Національний університет харчових технологій; Київський гуманітарний інститут; Київський кооперативний економічно-правовий коледж (сольні виступи); Київський транспортно-економічний технікум (вокальний ансамбль «Калина» і танцювальний ансамбль «Мальви»); Навчально-науковий центр профтехосвіти (танцювальний колектив «Дует»); Київське училище будівництва і автотранспорту (хореографічний колектив) та інші. А також на фестиваль завітали гості – студія сучасного та джазового класу «Майстер клас» – лауреати Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, переможці конкурсу «Чорноморські ігри-2004».

Такий фестиваль планується проводити щорічно.

Найкращі студенти отримали Подяки голови Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації, учасники фестивалю – дипломи і запрошення до розважального комплексу. У всіх присутніх був чудовий настрій.

Така тісна співпраця студентської молоді, творче спілкування, обмін досвідом – явище унікальне не тільки для Голосіївського району, а й для столиці.