Косма нагадав про космос

У Айзека Азімова є оповідання, де йдеться про населену планету, у небі якої сяє сім світил. Поняття «ніч» тут відсутнє. Але одного дня – раз у кілька десятків тисячоліть – відбувається повне затемнення сонць (певне, й природних супутників планета має відповідну кількість). Воно триває годину, не більше. Але за цю годину шокована цивілізація, тисячі поколінь якої духом не відали, що таке нічне зоряне небо, і яка не має жодного сумніву, що настав кінець світу, божеволіє і гине…У день Безсрібників...

Тарган за два мільйони

Як тільки не боролися з тарганами – починаючи від народних засобів (борна кислота з яйцем) і закінчуючи най-складнішими хімікатами. Та ніщо їх не бере.Проте є надія, що допоможуть останні досягнення технічного прогресу. Вчені Франції, Бельгії та Швейцарії спільними зусиллями створили мініатюрного робота, який зовні не схожий на таргана, однак завдяки спеціальному спрею пахне, як вони, і копіює їх звички. Таргани сприймають цього диверсанта як свого. Обладнаний спеціальними лазерами і світловими...

Купіть шматочок Голівуду

На аукціон в Інтернеті виставлено літери, що складають напис HOLLYWOOD на горі Маунт-Лі в Лос-Анджелесі. Щоправда, про демонтаж теперішнього напису не йдеться – на продаж виставлено букви, а точніше їхні шматочки, від старого напису, демонтованого ще в 70-х роках минулого століття. Аукціон триватиме 10 днів.

Одна голова добре, а дві краще?

Двоголова черепаха нещодавно народилася в британському місті Дорсет. Спеціалісти вважають, що це – близнюки, які неправильно розвивалися. Їхні шиї зрослися, і вони мають один шлунок. Стать тварини поки що не визначили. Зате вже встигли наректи двома іменами – Соломон та Шеба. Востаннє народження такої особини було зафіксоване у Південній Африці.

Пономарьову на замітку

Влада Мексики оштрафувала на 40 доларів співачку Гвадалупе Мадригал, яка нечітко проспівала кілька рядків гімну країни, виступаючи перед початком футбольного матчу в Гвадалахарі. Пані Мадригал вибачилася і присягалася, що це сталося не навмисно.