Врятуй Всесвіт, маленький Сталкере!

Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86» вирішила залучити до подолання проблем екології дітей і оголосила про початок всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Експедиція Сталкера – рятівника Всесвіту».

Для участі у конкурсі треба надіслати малюнок, комікс, оповідання, вірш чи казку на тему: «Сталкер рятує світ від порожніх пляшок»; «Сталкер рятує мешканців забрудненої водойми»; «Сталкер захищає природу від сміття»; «Сталкер збирає макулатуру, щоб врятувати дерева у лісі»; «Сталкер рятує пташенят від диму і газу: очищує повітря»; «Сталкер зберігає електроенергію: він не хоче жити у темряві».

Вік конкурсантів – від шести до шістнадцяти років. Малюнок має бути не більшим від аркуша форматом А4, чи оповідання, чи казка мають містити не більше, ніж 500 слів. На звороті твору слід вказати своє ім’я, прізвище, вік, назву роботи, повну поштову адресу і контактний телефон. Переможці конкурсу будуть нагороджені почесними знаками «Учасника експедиції» та цінними призами, а троє щасливчиків влітку 2005 року поїдуть до Лісової школи в Криму.

Роботи можна надсилати за адресою: м. Київ, 01001, вул. Михайлівська, буд. 22, кв.1, з позначкою «На конкурс». Бажано зробити це до 1 грудня, хоч координатор проекту Ольга Денищик каже, що, можливо, терміни подання робіт продовжать.

До речі, це вже не перші змагання на тему екології серед дітей, які проводить ця громадська організація. Торік вона була ініціатором конкурсу дитячих малюнків «Дніпро очима дітей», переможці якого отримали музичні центри, магнітоли, фотоапарати та інші подарунки, а їхні роботи зараз прикрашають Музей Води, що у парку Хрещатий.