Степан Бандера засуджує Романа Козака

Роман Козак знову вийшов до людей. Хоч мало хто його тут чекав. На прес-конференції, на яку прийшло кілька журналістів, навіть співчуття до екс-кандидата не прозвучало. Лише – іронія та докори.

«Націоналіст» Роман Козак не здивував, заявивши, що прагне підписати політичну угоду з Віктором Ющенком про співпрацю в другому турі виборів. Усі розуміли, кому адресована така заява, написана, до речі, з численними помилками, русизмами: складається враження, що писав її російськомовний автор. Для таких же виборців, аби викликати їх гнів.

Судіть самі. Виявляється Роман Козак «разом із Віктором Ющенком зможе дати відсіч російській мові, знищити її вплив …відмежувати Україну від так званих країн СНД, насамперед Росії та Білорусії, переглянути економічні зв’язки з ними, ввести візовий режим …новою владою буде проведена депортація, вигнання за межі України паразитуючих елементів…» У заяві є й інші пункти, які суперечать програмі лідера «Нашої України».

Йдучи ніби назустріч Ющенкові, Козак, однак, не сприймає навіть кольорів символіки коаліції «Сила народу». «Ми прикро вражені, що патріоти вибрали колір оранжистів, бо колір націоналістів – червоно-чорний», – вів далі Козак. Цього разу він не дорікав громадянством Катерини Чумаченко, хоч нелюбов до США проявилася в засудженні спроб Америки… «здолати Палестину, Ірак, Білорусію і Україну». Водночас Козак у заяві ратує… за «максимально можливу прозорість західних кордонів та закритість східних».
Народний депутат України Андрій Шкіль прийшов на прес-конференцію як уповноважений від штабу Ющенка. Він наголосив, що «жодна особа з команди Віктора Андрійовича не вела і не веде переговори з Козаком». Шкіль просив журналістів «викинути проект Козака на смітник історії». На що пан Козак прорік: «Деякі сили прагнуть, аби ми довіку залишались у підпіллі. Нас не хочуть бачити біля Ющенка ті, хто ненавидить Україну».

І тут не втримався Степан Бандера, онук провідника ОУН Степана Бандери: «Цей чоловік є інформаційним Сташинським. Для мене ганебно бачити цю персону під прапором з портретом мого діда».

Так оцінив цього «націоналіста» онук Великого націоналіста. Виборці теж сказали своє слово – 0,02 відсотка проголосувало за Козака, менш ніж десять тисяч людей, тобто… третина задекларованих членів очолюваної ним партії.