Нехай палає вогонь завзяття та любові

Дорога київська молодь!
Вельмишановне студентство!
Прийміть щирі вітання та найкращі побажання з нагоди Міжнародного  дня студентів!

Студентська молодь є найбільш динамічною частиною суспільства. Діти робітників, селян, службовців сьогодні стали окремою соціальною групою, яка має свій статус, менталітет, свої політичні уподобання, свій погляд на державу, в якій їм жити і працювати. Студенти глибше, емоційніше переживають процеси, які відбуваються в суспільстві. У час, коли розбудовується наша незалежна держава, роль високоосвіченої, прогресивної молоді значно зростає. Ви – майбутнє нації, провідник соціальних змін, економічного та технічного прогресу. Ваша творча уява, енергія і потенціал мають важливе значення для забезпечення подальшого розвитку Києва і всієї України.
Міжнародний день студента було проголошено 1941 року на міжнародних студентських зборах у Лондоні, як данину пам’яті антифашистським виступам чеських студентів. В Україні це свято відзначається 17 листопада вже 5 років поспіль.

 Сьогоднішнє київське студентство – це понад 400 тисяч юнаків і дівчат з усіх куточків України, майбутніх науковців, політиків, менеджерів, комп’ютерних геніїв!

У діяльності Київської міської державної адміністрації питання молоді та студентів завжди перебувають у центрі уваги. До основних здобутків комплексної програми «Молодь міста Києва на 2001 – 2005 роки» належить виплата іменних стипендій та премій Київського міського голови кращим студентам міста, представникам обдарованої молоді, молодим науковцям, допомога в отриманні тимчасової, сезонної і постійної роботи, сприяння працевлаштуванню і розвитку молодіжного підприємництва.

Програмою передбачено поліпшення житлових та матеріально-побутових умов студентських сімей, надання довгострокових житлових кредитів для молодих сімей та одиноких молодих громадян, забезпечення щомісячними студентськими проїзними квитками, літнє оздоровлення студентів та студентських сімей з дітьми за кошти міського бюджету.

Перспективними напрямами роботи з молоддю вважаємо також сприяння в реалізації студентських програм і проектів, бізнес-планів, можливість безплатного відвідування мистецьких акцій, організованих Київською міською владою під час молодіжних, міських і державних свят.

Запевняю вас, що ми і надалі робитимемо все, щоб ви жили цікавим  повноцінним життям, а знання, які ви отримаєте в навчальних закладах, знайшли належне застосування.
Дорогі юні друзі! Бажаю вам успіхів у навчанні та цілеспрямованості в досягненні мети. Нехай у ваших серцях завжди палає вогонь молодого завзяття, надії та любові!

Зі святом вас, молоді кияни!

Щиро ваш Київський міський голова Олександр ОмельЧенко