Пошанували студентів і наставників

Напередодні Дня студента в «Українському домі» відбулася виставка «Освіта та кар’єра 2004». Відвідувачі  могли ознайомитися з діяльністю вищих навчальних закладів, міжнародних освітянських організацій, програм студентських обмінів тощо. Під час виставки відбулися урочисті збори студентів України, де найкращим вручили відзнаки Президента України, Кабінету Міністрів, Міністерства освіти і науки. Не забули й викладачів, які працюють з талановитою молоддю, – їх також відзначили.

Для багатьох студентів стала несподіваною така увага уряду. «Коли мене викликав староста і повідомив, що маю їхати до Києва на вручення нагороди, подумала, що це просто розіграш, – ділиться враженнями студентка Кримського Національного медичного університету Анна Навицька. – Звісно, не заради цієї нагороди я працювала, але все одно приємно, коли тебе відзначають. Мрію стати справжнім професіоналом у своїй сфері. А для цього доводиться проводити безсонні ночі за підручниками, у той час, коли однолітки витанцьовують на дискотеці».

Нагороди студентам діставалися справді нелегко. Приміром, Анна – переможниця олімпіад з фармакології та мікробіології – є старостою студентського гуртка госпітальної педіатрії та бере активну участь у науковому житті університету. Саме відповідна оцінка таких зусиль дасть змогу піднятися молодому науковому потенціалу, який, як відомо, завжди був рушієм прогресу.