Хобі Анджеліни Джолі

У кожного свої уподобання. Хтось колекціонує марки чи вирощує гладіолуси. А от американська кіноактриса Анджеліна Джолі… усиновлює дітей.

Не так давно актриса всиновила камбоджійського хлопчика і дала йому ім’я Меддокс. Дитячий будинок, з якого вона його взяла, одержав від Джолі мільйон доларів. А тепер актриса вирішила поповнити свою родину ще й дитиною з Росії.

У жовтні Анджеліна Джолі відвідала Москву, де для аматорки усиновлень спеціальне агентство знайшло стовідсотково відмовну дитину: вагітна грузинка, яка мешкає в Москві без російського громадянства, заявила про те, що вона залишить дитину одразу після пологів. З нею уклали угоду, згідно з якою біологічна мати одержала значну суму за пологи і мовчання. Через кілька днів після народження маля передали Джолі в Будинку дитини №13, а потім зареєстрували в одному з підмосковних загсів.

Тепер шанувальники творчості актриси ламають голови над тим, кого ще й коли вирішить усиновити кінодіва.

Із принцес – у простолюдинки

Випадки, коли представник правлячої династії добровільно відрікається свого положення і втрачає привілеї, які надає його високий сан, через шлюб, нечасті. Однак саме така ситуація складається зараз в Японії. Єдина донька імператора, 35-річна принцеса Саяко, виходить заміж за простого чиновника токійської адміністрації. Батьки принцеси, імператор та імператриця Мітіко, уже благословили Саяко, відому також як принцеса Норі.

Майбутній чоловік Саяко, 39-річний Іосікі Курода, навчався разом із нею в престижному токійському університеті «Гакусюїн». Обоє були членами університетського клубу шанувальників природи і культури. Принцеса, як і раніше, любить прекрасне, вивчає зимородків, тренує собак-поводирів, буває на концертах і, зокрема, із задоволенням слухає Мстислава Ростроповича.

Цей випадок – не перший в історії Японії. 1983 року принцеса Масако, друга донька принца Мікаса, вийшла заміж за звичайного громадянина. А першою принцесою, яка наважилася вирватися із замкненого кола імператорської родини, стала принцеса Такако, донька покійного імператора Хірохіто, що залишила двір ще 1960 року, вийшовши заміж з великого кохання.