Смачні млинці нашвидкуруч

Столичний ритм життя і зайнятість жінок змушують готувати їжу нашвидкуруч. Передусім, щоб зекономити час, господиням простіше придбати напівфабрикати. Приміром, млинці з начинкою достатньо покласти на кілька хвилин на гарячу сковорідку і можна запрошувати родину до столу.

Крім того, нині торговельна мережа пропонує новинку – заморожені напівфабрикати, які достатньо розморозити і не потрібно навіть обсмажувати. Вони готові до вживання. Адже виробники їх виготовили і випекли, і вже готовими заморозили.

А щоб допомогти нам дізнатися, які смачніші і якісніші, фахівці Центру незалежних експертиз «Тест» уже скуштували 7 зразків таких млинців з м’ясом від різних виробників. Деякі з них чомусь не вказують на етикетці, що входить до складу продукту. Так, на зразках млинців «Дюймовочка» і «Charme» не зазначено навіть вмісту води. Також споживачам цікаво знати не лише про масу млинців, а й їхню кількість в упаковці. Цю інформацію докладно повідомляють фірми «Морозко», «Масляниця» і «Пані сковорода».
Загалом же російські виробники не надають потрібних відомостей і щодо адреси і телефона реалізаторів в Україні.

Приємно лишень, що заявлена маса на упаковках точна. А от начинки кожен виробник поклав стільки, скільки захотів. Найбільше її у «Viva» (78 відсотків), а найменше у «Пані сковороди» (24 відсотки).

Щодо якості млинців, то експерти оцінювали тісто і начинку. Найсмачніша продукція марки «Добре». У неї тісто м’яке, ледь солодкувате. Начинка ж однорідна і справді м’ясна. А от у виробників «Масляниця», «Пані сковорода» і «Дюймовочка» вони несмачні. Занадто жирні, з темними кольором тіста млинці «Charm» при дегустації ще й розвалювались.

Звичайно, заморожені напівфабрикати не зовсім дешевий продукт, але безперечно зручний і смачний.

Приміром, найдорожчі коштують майже 10 гривень за 400 грамів, а найдешевші – 5 гривень.

Ціна ж відповідала якості лише у млинців-відмінників – «Добре» (6 гривень 38 копійок).