Із прищепками на носі

«Влада злякалася» – під таким гаслом відбулася нещодавно акція громадської кампанії «Пора» під будинком уряду України. Активісти кампанії під Кабінетом міністрів розгорнули плакати та зголосилися допомогти владі очиститися від злочинного бруду.

На думку активіста кампанії «Пора» Андрія Юсова, нині в Україні дуже «неприємне політичне повітря». Для його поліпшення учасники акції з прищепками на носі почали розбризкувати перед будинком уряду освіжувачі повітря.

Уже інші представники кампанії у п’ятницю ввечері мали намір поставити намети під Національним університетом імені Тараса Шевченка. Коли вони прийшли до пам’ятника Кобзареві з наметами, на них вже чекали представники правоохоронних органів. Міліція запевнила представників «Пори», що тільки-но вони поставлять намети, їх відразу вилучать, бо, мовляв,  вони заважають проходу людей.

«Ми заздалегідь повідомили органи влади про намір встановити намети, – розповідає координатор «Пори» у Києві Юрій Полюхович, – і пояснюємо, що вилучити наші намети міліція може тільки за ухвалою суду. Міліцейський «бобик», приміром, займає більше місця для проходу, ніж намети». У планах «Пори» було встановити наметове містечко під червоним корпусом університету, бо, за словами Юрія Полюховича, щодня до акції долучається дуже багато молоді і наметів на Подолі вже не вистачає. Вочевидь, влада таки злякалася, раз так пильно відстежує кожен крок молоді.