Паркінг – для будинку і палацу

Біля палацу «Україна» може з’явитися житловий комплекс. На вулиці Червоноармійській, 105-109, планують звести 16-поверховий будинок із паркінгом та офісно-торговельним центром.

Розроблено лише передпроектні пропозиції з будівництва. Тому представлений на містобудівній раді варіант забудови не остаточний, він видозмінюватиметься. Найбільше площ проектанти відвели під житло – 15 тисяч квадратних метрів. Утричі менше – під торговельну частину, і лише на двох тисячах кв. м мають розташувати офісні приміщення. Передбачається, що паркінгом площею 6,4 тисячі кв. м користуватимуться мешканці будинку, працівники офісів, відвідувачі торговельного центру і глядачі Національного палацу «Україна».

Очікується, що будмайданчик передадуть в оренду на один рік з подальшим викупом. Компанія «Укржитлобуд» планує стати власником ділянки і виявила бажання допомогти Печерському району звести дитсадок. До міського бюджету їй довелося б сплатити близько 16 млн. грн. за ділянку і 5 млн. грн. – за садочок. Проте містобудівна рада вважає, що біля палацу «Україна» доречніший готель: разом ці дві споруди утворили б потужний конгрес-центр, в якому проводили б навіть міжнародні конгреси та симпозіуми. «Укржитлобуду» така пропозиція не вигідна. Компанії важливо купити ділянку і якнайшвидше повернути кошти, а збудовані квартири окуповуються набагато швидше ніж готель. Якщо землю виділять, а проект будинку не схвалять, компанія, найімовірніше, змінить призначення ділянки.