Взула й забула

Якось зайшла до магазину у підземному переході, що у центрі столиці, і приємно здивувалася тим, що тепер і на наших полицях можна побачити (а за бажанням, купити) останні моделі спортивного взуття.

Як зауважила продавець, воно завжди користується попитом, незалежно від сезону. Є осінньо-весняні варіанти – на зразок чобітків з високими халявками, є літні, наче легкі туфлі, і навіть такі, що можна носити в спеку, – без задників. Усі кросівки тут фірмові, з натуральної шкіри і коштують від 280 до 600 гривень.

Я знала, що кольорова гама кросівок не обмежується синім, білим та чорним, але й уявити не могла, що вони можуть бути помаранчевими, яскраво червоними, коричневими чи блакитними, бежевими. Нині особливо модна синтетична сітка, правда, коштують такі кросівки від 450 гривень. Тут можуть вибрати собі взуття і хлопці, і дівчата (саме молоді найбільше воно подобається).
– Не хочу на шнурівках, – вередувала модниця, роздивляючись вітрину. – Не люблю нагинатися, щоб їх зав’язувати.

– У такому випадку приміряй ось ці, – порадила їй подружка, вказавши на кросівки на липучках.

Та погодилася.

– Ну як? – запитала товаришка.

– Клас! – посміхнулася від задоволення дівчина. – Взула і забула. Зручні, легкі, неначе у кімнатних капцях. А яка модель! Просто супер! Блакитний колір пасуватиме до моїх джинсів.

– І до твоєї спідниці у складку також, – додала подружка. – Я б теж не проти собі такі купити. Ось отримаю за три місяці підвищену стипендію і обов’язково приїду сюди.

– Беремо! – радісно мовила дівчина. – Я навіть не буду роззуватися. Ось так і піду просто з магазину у нових кросівках, – і дістала з гаманця гроші.

Коштувало це модне взуття 459 гривень.