До корони ще й авто

Так уже виходить, що чи не кожного суботнього номера ми пишемо про конкурси краси. Ось і минулої суботи у Львові визначали володарку цьогорічної «Золотої корони України». Конкурс цей організувало модельне агентство «InterModels» разом із ЗАТ «Інтертранс», а допомагали йому Міністерство транспорту і зв’язку та «Укрзалізниця». Серед інформаційних спонсорів була й столична «Вечірка».

Коронувало красунь компетентне журі, у складі якого були представники українського, французького та італійського модельного бізнесу, редактори популярних жіночих видань України і Франції та відомі дизайнери. Очолював його генеральний директор АМ «Women» (Париж, Мілан, Нью-Йорк). А за два місяці перед цим організатори об’їздили майже три десятки міст країни і провели відбір серед двох тисяч дівчат. До Львова ж потрапило лише 28.

Новенький червоний «Пежо-206» разом із короною та шансом випробувати себе в одному з найпрестижніших міжнародних конкурсів «Top Model of the World» дістався 20-річній студентці з Полтави Олені Клепко. А ще красуня з міста над Ворсклою отримала кілька пропозицій від організаторів інших міжнародних конкурсів і тепер розмірковує над ними.

Друге й третє місця «Золотої корони України-2004» – у чарівних волинянок: майбутнього хореографа Олени Сахнюк та луцької тележурналістки Ольги Калюжної.  До речі, Олена Сахнюк відтепер найтитулованіша наша красуня, бо вона ще й перша «Віце-міс транспорту», «Міс Грація» та «Міс Чарівна подорож». Приз глядацьких симпатій дістався львів’янці Христині Василишин, а нагорода модельного агентства «InterModels» – киянці Юлії Пінчук.

Усі красуні отримали ще й модні шубки, сукні та косметику. Але найголовнішими подарунками для дівчат стане участь у міжнародному конкурсі моделей у Сан-Ремо, стажування у французьких та італійських модельних агентствах, фешн-сесії в модному французькому виданні MADAME FIGARO.

Російський «золотоголосий» красень Микола Басков за лаштунками зізнався журналістам, що мріяв бути в журі, але дружина категорично проти, однак на конкурс усе ж відпустила. До речі, вона – українка, як і Миколина бабуся. Тож співак повідомив, що працює над альбомом українських пісень, і наступного свого візиту до Львова вже зуміє спілкуватися нашою державною мовою.

Але найкраще втішив дівчат, які програли, Олександр Пономарьов, закликавши їх не вірити журі, бо найгарніша з них – кожна.
До речі, телевізійну версію «Золотої корони України-2004» на каналі ICTV покажуть 27 листопада о 22.50.