Смак важливіший за багатство

З нагоди свого 70-річчя Британська Рада влаштовує у Києві виставку британської чоловічої моди «Денді ХХІ століття». Кращі зразки сучасного чоловічого одягу демонструватимуться у великій виставковій залі «Українського дому» з 15 листопада по 10 грудня.

Предмети одягу та аксесуари від більш ніж шістдесяти найвідоміших британських кравців та дизайнерських марок згруповані у шість типів денді: Джентльмен, Неомодерніст, Модний Уболівальник, Кравець Знаменитостей, Гокстонських Денді та Новий Британець.

Філософія і стиль денді – винятково британський. Найперший справжній денді, Джордж Брайан «Красунчик» Браммел, що жив на межі ХVIII і XIX століть, зумів передати відворотом манжети та вузлом краватки мудру іронію і самозакохану знемогу свого часу. Саме Браммел став провісником сучасної епохи – світу соціальної мобільності, в якому смак – значно важливіший за походження чи багатство.

Наразі британський дизайн чоловічого одягу переживає один із найплідніших та найцікавіших періодів.  Експонати, представлені на виставці, демонструють, наскільки дендизм є одночасно ексклюзивним та демократичним. Демократичним тому, що – доступний, а ексклюзивний, – бо лише небагатьом удається вірно відтворити цей стиль. У реальному ж житті дуже мало британців підпадають під одну з шести категорій. На відкриття виставки очікують провідного британського дизайнера Тімоті Евереста. А познайомитись із справжнім британським денді може кожен, бо вхід на виставку – вільний.