До дня народження подарували залу

Цього тижня в Кловському ліцеї іноземних мов № 77  урочисто відкрили нову актову залу. На цю приємну церемонію педагоги та учні запросили безпосередніх «винуватців» – голову Печерського району Анатолія Коваленка, народного депутата України Станіслава Сташевського, президента холдингової компанії «Київміськбуд» Володимира Поляченка. Саме за кошт району і з допомоги народного депутата фахівці-будівельники капітально відремонтували та обладнали залу. Як зазначив голова району, це гарний подарунок школі до 104-ї річниці від дня народження.

Історія цього закладу сягає 1900 року, коли в жовтні при Київському заводі «Арсенал» було відкрито однорічну церковнопарафіяльну школу для дітей робітників підприємства.

Нині ліцей – без перебільшення – один  із найкращих шкільних закладів столиці. Його профіль важко визначити, бо діти здобувають ґрунтовні знання з усіх дисциплін. Ще 1969 року тут запровадили поглиблене вивчення іноземних мов з першого класу. А коли з ініціативи педагогів 1993 року школа набула статусу ліцею і виникла потреба удосконалити методи роботи з учнями та переобладнати приміщення, бо  не було не тільки спортивного чи актового залів, а й їдальні, довелося добудувати нові корпуси, обладнати кабінети з основних дисциплін сучасним приладдям.

Останню реконструкцію завершили влітку 2000 року, коли коштом району відремонтували старий корпус, а роком раніше завершили спорудження нового на Шовковичній за спільним проектом Печерського району та Республіки Корея. Саме завдяки цій співпраці ліцей має найсучасніші лінгафонні кабінети, а діти вивчають тепер, окрім базових іноземних мов, ще й корейську.

Нині ж на оновлення зали витратили понад 500 тисяч гривень.