Емінема обікрали пірати

Другий поспіль альбом Емінем – «Encore» був викрадений Інтернет-піратами. Через цю халепу керівництву лейблу «Interscope» довелося перенести офіційний вихід платівки з п’ятнадцятого листопада на дванадцяте.

Дата виходу платівки була розрахована таким чином, аби не брати участі в передвиборчій кампанії. Не зважаючи на великі заходи безпеки, півтора тижні тому альбом повністю з’явився у мережі. «Це катастрофа. Ми навіть не уявляємо, хто міг викрасти платівку. Впевнені, що тисячі людей у всьому світі викачують його прямо зараз», – заявляє компанія «Interscope». Увесь минулий четвер боси присвятили тому, щоб вирішити, як зменшити збитки, які вони оцінюють у мільйони доларів. У результаті було прийнято рішення прискорити вихід платівки. Щоправда, вихід альбома у п’ятницю – сумнівний маркетинговий хід, адже у вихідні музичні крамниці зачиняються, отже, продаж буде мінімальним. У кожному разі це рішення свідчить про паніку продюсерів Емінема.

Однак аналітики зазначають, що нова робота білого репера, що розповідає, як і всі інші, про політику, тероризм, зловживання алкоголем та наркотиками, насилля, гомофобію, проблеми у родинних стосунках, буде успішно продаватися.

Це вже не вперше дату виходу альбому Емінема перенесено через піратів. Попередня платівка, «Eminem Show», вийшла на тиждень раніше. Однак вона користувалася великою популярністю та увійшла в історію як одна з віх сучасної американської поп-музики.

Враховуючи швидкість роботи українських аудіопіратів, «Encore» уже можна шукати на розкладках міста.