Метражність вимірюється гаманцем

Планувати житлові будинки відповідно до матеріальних можливостей людей, які купуватимуть квартири, – така тенденція простежується серед інвесторів і замовників проектування новобудов у Києві. Інноваційним тенденціям відповідатиме й новий житловий будинок на 12 та 16 поверхів на вулиці Горлівській, 38/40, що планують звести в Дарницькому районі столиці.

Цегляний житловий будинок із зовнішнім утепленням зведуть без архітектурних надмірностей, фасад буде типовим для спальних районів столиці. Усі балкони обов’язково засклять. Цікаво, що однокімнатних квартир у цій новобудові не запроектовано. Площа 220 квартир невелика, за сучасними стандартами вважається середньою. У три- й чотирикімнатних передбачено по два туалети.

Розрахований на пересічного покупця проект дещо здешевлений, тому і житлоплощі менші, і місць у дворівневому паркінгу передбачили лише на 138 авто. Поки що архітектори не продумали, де розташувати зелену зону і на плані є лише майданчик для відпочинку дорослих.
Перепад рельєфу дає змогу побудувати великий підземний паркінг, а на даху стоянки зробити насипний ландшафт із гіркою. Таку пропозицію висловив під час розгляду проекту на містобудівній раді Руслан Кухаренко – заступник начальника Головного управління культури, мистецтв та охорони культурної спадщини – начальник Управління охорони культурної спадщини міста Києва. Замовникові рада запропонувала перенести бойлерну, а проектувальникові порадила зробити привабливішим вигляд технічного поверху. Загалом же проект схвалили.