Перший на Виноградарі

Учора на проспекті Радянської України, 3-б, біля спортклубу «Арена» відкрили спортивний майданчик зі штучним покриттям – перший такий на Виноградарі. В урочистій церемонії взяли участь заступник Київського міського голови -секретар Київради Володимир Яловий, голова Подільської райдержадміністрації Григорій Романюк, начальник Головного управління по фізкультурі та спорту КМДА Володимир Ромашко, президент Федерації футболу міста Києва Микола Гуріненко та інші офіційні особи.

Звичайно, найбільше раділи діти. Дехто з них прийшов навіть у спортивній формі, аби одразу «обновити» штучний газон. Було чим і грати: кожен із гостей подарував дітлахам по 10 футбольних м’ячів. А Володимир Яловий, зробивши перший удар по м’ячу, забив гол у новісінькі футбольні ворота.

У виборчому окрузі депутата Київради Володимира Ялового це перший такий майданчик. Ми запитали Володимира Борисовича, чи планують ще на Виноградарі облаштувати схожі осередки спорту?

– Йдеться про змістовне дозвілля молоді, – зазначив він. – Наступного року обов’язково відкриємо такі майданчики. Будуть вони більш універсальними – футбольними, баскетбольними, тенісними тощо. Сподіваюся, що побільшає їх і на Виноградарі. Будівництво цього майданчика фінансували Федерації футболу України і Києва. А в подальшому залучатимемо кошти депутатів Київради і міського бюджету.

– Які плани щодо Подолу? – запитали ми голову Подільської райдержадміністрації Григорія Романюка.

– Ми облаштовуємо майданчики там, де треба, – відповів Григорій Миколайович. – Майже у кожній школі є свій. Де його не було, зробили комплексні, наприклад, у 124-й школі по провулку Хорива, 4. На Покрову відкрили спортмайданчик на вулиці Межигірській, 43, ініціаторами якого були місцеві жителі. Вони навіть самі проект розробили. Нині в районі 12 спортмайданчиків, хоча шкіл – 40. Але влаштовуємо майданчики не лише поблизу шкіл, оскільки діти займаються спортом здебільшого біля свого будинку.

Микола Гуріненко розповів «Вечірньому Києву», що за ініціативою Федерації футболу України у країні планується облаштувати 400 нових спортмайданчиків із штучним покриттям. У Києві наступного року їх буде 90. На це потрібно чимало грошей, адже покриття коштує до 13 тисяч євро, а майданчик у цілому – 35 тисяч євро. Перший, на вулиці Пугачова, 10, збудували за ініціативи депутата Київради Михайла Голиці. Наступний допоміг збудувати депутат Павло Кривонос. У суботу відкриють майданчик у школі № 154 на проспекті Перемоги, за ним – на Червонозоряному проспекті, вулиці Сабурова, на Борщагівці тощо. Штучне покриття дає змогу дітям тренуватися і грати будь-якої погоди. А найголовніше – діти займатимуться спортом і не шукатимуть пригод на вулиці.